Výstava 130 let cycklistiky v Nové Pace - je mi ctí být součástí

V Suchardově domě byla v sobotu 11. září slavnostně otevřená výstava na téma „130 let cyklistiky na Novopacku“.  I když jsem její součástí pouhých 20 let, byl jsem osloven, zda bych nedodal nějaké z mých artefaktů včetně kol. Jedno z nich viselo stále u mého strejdy v garáži. Legendární silnička z… chcete vědět víc?

Díky všem dárcům v rámci sbírky během Race Across Germany!

92 040 Kč! Velké dík všem podporovatelům, kteří přispěli na sbírku pro Lindu a Petra. Sbírka byla spojená s letošní největší ultrapakárnou “Race Across Germany - Zugspitze”. Jelikož převažovali spíše drobní dárci a do toho přišlo i tornádo na Moravě, které logicky přimělo mnoho dárců směřovat pomoc… chcete vědět víc?

Pět kol na Kozákov

S kamarádkou Lindou jsme loni zdolali Zlaťák. A očividně ji to bavilo a dodalo chuť do dalších dobrodružství na tricyklu. Také letos na mě totiž hodila prosebný pohled a zeptala se, zda bychom mohli zase spáchat nějakou společnou „pakárnu“. Já ji měl už vymyšlenou, takže mi krásně nabila na smeč.… chcete vědět víc?

Vítězný Race Across Germany zakončený výstupem na Zugspitze

Jako vrchol letošní sezóny jsem si vybral závod Race Across Germany (RAG). Celkem 1116 km dlouhá trasa s převýšením 8500 m vedla z přístavního města Flensburg na hranici s Dánskem a končila na jihu země u rakouské hranice ve známém alpském středisku Garmisch Partenkirchen. Nad ním se mimo jiných… chcete vědět víc?

Payer Ultra Project - tisková zpráva

Čtyři dny v laufu na počest významného horolezce, polárníka, objevitele, kartografa a malíře Daniel Polman připomenul Julia Payera jen těžko představitelnou porcí sportovního úsilí. Každá z částí projektu byla sama o sobě extrémní výzvou: v pátek 23. 6. se postavil na start nejtěžšího jednodenního… chcete vědět víc?

PAYER ULTRA PROJECT

1/ Race Across The Alps 525 km / 14500 m (Start Nauders, Fri. 23. 6. 2023 at 13:00) Raceacrossthealps.com/ / Finish of the race (Nauders) / Sat. 24. 6. 2023 2/ Ascent to Julius Payer Hütte (Sat. 24. 6) next day climb up to Ortler (Sun. 25. 6. 2023) 3/ Cycling from Sulden to Teplice (CZ) where… chcete vědět víc?

Nová kniha! OKOLO...

Seš ready na pořádnou jízdu? V nové knize čekej všechno - teda kromě nudy a zbytečného chození OKOLO horký kaše. Mimochodem už sám název je ultra-dlouhý: OKOLO Česka a Slovenska za méně než 8 dní, plus 20 odboček do života "ultrapaka"Mohlo by tě zajímat:* kniha je už dostupná na e-shopu*… chcete vědět víc?

ULTRA 400

Sezónu 2021 jsem začal na sprinterských tratích Jičínské cykloligy, závodech trvajících do půl hodiny. Pak ale přišla změna - velká a dlouhá změna. V pátek 21. 5. si svoji premiéru odbyl závod 400 ULTRA. Start i cíl byl umístěn v Autokempu Mostek ve stejnojmenné obci nedaleko Dvora Králové. Už jen… chcete vědět víc?

Cesta z města

První březnový den roku 2021 byla v České republice zavedena do té doby nejtvrdší omezení v důsledku koronavirové pandemie, která postupně vyústila v přeplněnost nemocnic. Statistiky počtu nakažených a zemřelých byly v porovnání se světem, ale i bezprostředně sousedícími zeměmi, alarmující. Babišův… chcete vědět víc?

Pohádky pro malé i velké sportovce, kalendář 2021 a mnoho dalšího na e-shopu

 Světlo světa spatřila nová kniha pohádek "Kouzelné dary pro Nezmary", již třetí ze série pohádek pro malé i velké sportovce. Příběhy plné fantazie a napětí nabádají k pohybu, zdůrazňují význam slušného chování a smysl pro fair play. Dvanáct kapitol vzájemně propojuje dějová linka, sedm pohádek se… chcete vědět víc?