Bleskových 400 Ultra

Druhý ročník závodu horských kol a gravelů na poctivých 400 kilometrů překvapil početnou startovní listinou (včetně dlouhého seznamu náhradníků) a také novým přírůstkem v podobě mladšího bráchy – závodu na 200 km. Co zůstalo nezměněno, bylo strategické umístění prostoru startu a cíle v kempu v… chcete vědět víc?

NorthCape – Tarifa Bike Race 2022, první česká účast v nejdelším závodě v Evropě (7400 km)

Trochu zamotaná cesta… Po úspěších na nejtěžších ultramaratonech v Evropě a 5000 km dlouhém Race Across America se přede mnou otevřela možnost napsat zcela novou kapitolu v historii českého vytrvalostního sportu. Jako první Čech jsem se nominoval mezi patnáct účastníků nejdelšího cyklistického… chcete vědět víc?

Nejhezčí vítězství v sezóně 2021?

Tak určitě… nebylo na kole :-) Společně se Sárinkou jsme vybojovali prvního fleka v závodě Craft Family Run, který se odehrál v rámci sportovního festivalu. Štafetu mi v konkurenci kluků a starších dětí předávala na neskutečným 3. fleku. Tím položila základ pro náš úspěch. Moje špatná technika běhu… chcete vědět víc?

Krutě nabitá sezóna 2021 - odrazový můstek pro tu další!

Letos mám za sebou dost možná nejúspěšnější sezónu za celou dobu mého amatérského závodění na kole, kterému se věnuju už devatenáct let. Jsem za to rád, protože v té jubilejní dvacáté mě čeká nejtěžší cyklistický etapový závod na světě Red Bull Trans Siberian Extreme, kde se pokusím prorazit první… chcete vědět víc?

17. ročník Turné pěti hospod byl za odměnu

Byl to nabitý víkend, kdy se jely hned dvě nejdůležitější klasiky cyklistické sezóny. V sobotu 2. října Turné pěti hospod a v neděli 3. října Paris – Roubaix. Dva monumenty. Kdo zvolil TPH, smál se do slunce. Kdo závodil na francouzských kostkách, skřípalo mu mezi zuby bláto a požírala ho vlhká… chcete vědět víc?

Výstava 130 let cycklistiky v Nové Pace - je mi ctí být součástí

V Suchardově domě byla v sobotu 11. září slavnostně otevřená výstava na téma „130 let cyklistiky na Novopacku“.  I když jsem její součástí pouhých 20 let, byl jsem osloven, zda bych nedodal nějaké z mých artefaktů včetně kol. Jedno z nich viselo stále u mého strejdy v garáži. Legendární silnička z… chcete vědět víc?

Díky všem dárcům v rámci sbírky během Race Across Germany!

92 040 Kč! Velké dík všem podporovatelům, kteří přispěli na sbírku pro Lindu a Petra. Sbírka byla spojená s letošní největší ultrapakárnou “Race Across Germany - Zugspitze”. Jelikož převažovali spíše drobní dárci a do toho přišlo i tornádo na Moravě, které logicky přimělo mnoho dárců směřovat pomoc… chcete vědět víc?

Pět kol na Kozákov

S kamarádkou Lindou jsme loni zdolali Zlaťák. A očividně ji to bavilo a dodalo chuť do dalších dobrodružství na tricyklu. Také letos na mě totiž hodila prosebný pohled a zeptala se, zda bychom mohli zase spáchat nějakou společnou „pakárnu“. Já ji měl už vymyšlenou, takže mi krásně nabila na smeč.… chcete vědět víc?

Vítězný Race Across Germany zakončený výstupem na Zugspitze

Jako vrchol letošní sezóny jsem si vybral závod Race Across Germany (RAG). Celkem 1116 km dlouhá trasa s převýšením 8500 m vedla z přístavního města Flensburg na hranici s Dánskem a končila na jihu země u rakouské hranice ve známém alpském středisku Garmisch Partenkirchen. Nad ním se mimo jiných… chcete vědět víc?

Payer Ultra Project - tisková zpráva

Čtyři dny v laufu na počest významného horolezce, polárníka, objevitele, kartografa a malíře Daniel Polman připomenul Julia Payera jen těžko představitelnou porcí sportovního úsilí. Každá z částí projektu byla sama o sobě extrémní výzvou: v pátek 23. 6. se postavil na start nejtěžšího jednodenního… chcete vědět víc?