Ve zdravém těle zdravý duch

Mám rozepsanou knihu s pracovním názvem “Non plus ultra”. Mezi ultra punkovou látkou se objevila i vážnější úvaha (psáno po  nastolení nouzového stavu v říjnu 2020): Otevřeno můžou mít prodejny tabákových výrobků, zahradnických potřeb, servisy všeho možnýho – ale třeba takový knihovny jsou zavřený… chcete vědět víc?

Sezóna 2020

Tzv. „kovidová sezóna“ byla sice kratší, přesto nabídla docela slušnou dávku závodního vyžití na biku i v sedle silničky. V rozmezí 10. června a 19. září 2020 jsem se postavil na start celkem sedmnácti závodů. Z toho byl jeden silniční ultramaraton (Okolo Česka a Slovenska, 3540 km / 7 dní a 23 h),… chcete vědět víc?

Rallye Sudety – kultovní nářez!

Psal se rok 2002 a s kámošem Jardou, jsme se rozhodli zařadit do našeho pankovýho života maratony na horských kolech. Jelikož jsme poslouchali metal a hárd kór, nebylo vyhnutí – extrém jsme museli mít i na dvou kolech. Takže dlouhý tratě to jistily, o popový třicítky nebyl zájem. Náš závodní víkend… chcete vědět víc?

Kilák za 17 Kč - sbírka pro Petra dopadla nad očekávání!

Asi dva týdny před startem RACAS mě oslovil kámoš a velký fanoušk UPRT Dan Fišar, že má hendikepovaného kamaráda, jehož snem je pořízení nového invalidního vozíku. Prý mám zkušenosti s charitou a jestli bych třeba něco nevymyslel. Přislíbil jsem mu pomoc, šanci jsem viděl někdy na podzim, až budu… chcete vědět víc?

RACAS - okolo ČR a SR za 7 dní a 23 hodin

Tak jsem se tak pěkně plácal v té koronavirové letargii. Občas bike, občas silnička, pohodové jízdy, žádné závody. Pak se rozjel jičínský Cyklopoint Cup (seriál MTB závodů trvajících od 30 min do 1 h) a já si řek: „Jo, to je ono, žádná ultra sezóna, ale krátké, silové, technické XC – to je to, čím… chcete vědět víc?

Pomozme Petrovi k lepšímu vozíku!

Rád bych projektem RACAS podpořil Petra Vyskočila, který bojuje s těžkým postižením, přesto zůstává pozitivním a velmi aktivním člověkem. Na své aktivity by potřeboval lepší vozík, který si ze svého rozpočtu nemá šanci pořídit. Pojďme mu pomoct na cestě za jeho dalšími sny! Pošlete prosím… chcete vědět víc?

RACAS (3540 km) startuje za necelý týden!

Prolog nově připravovaného nonstop ultracyklistického závodu RACAS - Race Around Czechia &  Slovakia odstartuje ve čtvrtek 13. srpna 2020 po 16. hod ze vsetínského Dolního náměstí. Trať okolo Česka a Slovenska vede co nejblíže podél hranic a její délka je 3540 km s převýšením 36 000 metrů.… chcete vědět víc?

Hrdina nové doby: Ostříknu tě a ještě budeš cvakat!

V dnešní době mi někteří řidiči připadaj, jako by žili v počítačový hře. Jen tak ze srandy ošplouchnout cyklistu ostřikovačema… Proč ne? Jednoduchý to je jako výstřel ve střílečce – zmáčkneš tlačítko a libuješ si, jak jsi toho nebožáka dostal. Mozek na chvíli vypne fakt, že jsi zamindrákovaná nula… chcete vědět víc?

Pět kol na Zlaťák

Většina mých dosavadních projektů se měřila počtem ujetých kiláků, nastoupených metrů, časem, pořadím v závodě a podobnými měřítky, které vlastně nejsou skoro vůbec důležitý. Chápu lidi žijící mimo sportovní prostředí, když je označí za zcela zbytečný. Pro mě přeci jen něco znamenají, stejně tak… chcete vědět víc?

Bike & Buggy Project

Poslední dubnová neděle roku 2020 stála za to - hlavně díky klukům z našeho UPRT týmu, kteří mi ke 40tinám věnovali poukaz na 10 kol v bugyně na trati v Dolním Bousově. Ráno jsem začal ostřejším tréninkem na MTB, pak jsem na silničce vyrazil na místo činu, kde jsem sešláp plynovej pedál a užil si… chcete vědět víc?