Payer Ultra Project - extrémní trojboj na počest Julia Payera

Čtyři dny v laufu na počest významného horolezce, polárníka, objevitele, kartografa a malíře Na počest Julia Payera jsem uskutečnil docela extrémní trojboj, při němž jsem si slušně máknul. Ostatně on si při svých expedicích sahal taky na hodně hluboké dno. Takže tuhle akci berme jako oslavu –… chcete vědět víc?

L'Étape Czech Republic byla zase nezapomenutelná jízda!

Nezapomenutelná byla nejen díky skvělé organizaci, trati a špičkovým výkonům fans ve vesničkách na trase (na jiných závodech v ČR nezažijete ani zlomek této opojné atmosféry). Tahle akce mi dala možnost se osobně setkat s lidmi, které obdivuju pro to, co dokázali a co pro cyklistiku pořád dělají.… chcete vědět víc?

Tour de Kärnten - šest etap na plný plyn!

„To si děláš srandu, ne?“ zeptal se mě jeden z účastníků šestidenního silničního etapáku v Korutanech, když jsem mu vyprávěl o tom, že před týdnem jsem jel ultramaraton na 400 kiláků na biku. Odpověděl jsem mu, že ne, ale vlastně i opačná odpověď by byla správně. Tak trochu chci, aby můj vyměřený… chcete vědět víc?

400 Ultra v nejlepším čase

400 Ultra 2023 – do třetice všeho dobrého! Čtyřistakilometrová bajkovačka po nejkrásnějších koutech ČR dospěla do svého třetího ročníku. A jak se říká – do třetice všeho dobrého, tak bylo konečně i dobré počasí, díky němuž bylo na trati méně bláta než v předešlých letech. Jediné, co závodníky… chcete vědět víc?

Letos pomáháme Lillince, Jindřiškovi, Domečku plnému koleček a Lékařům bez hranic

Na letošní sezónu jsem vykopnul tradiční sbírku na pomoc lidem, kteří si naši pomoc zaslouží. Jelikož jsem s potěšením pozoroval, jak peníze v rámci loňské sbírky padly na úrodnou půdu, rozhodl jsem se to vzít tak trochu přes kopírák a znovu podpořit Lillinku, Jindříška a Domeček plný koleček.… chcete vědět víc?

Přednášková šňůra 2022/2023. Děkuju všem, kteří jste přišli!

V sobotu 22. 4. 2023 jsem na Prague Bike Fest zakončil roční šňůru přednášek. Včetně škol se jednalo o 40 zastávek, takže turné bylo tak trochu ultramaratonský (i s ohledem na to, že si dělám sám sekretářku, promotéra, přednášejícího, prodejce merche a řidiče). V prvé řadě děkuju všem, kteří jste… chcete vědět víc?

Plány na sezónu 2023

Po loňské 7400 km dlouhé výzvě North Cape – Tarifa jedu tak trochu pořád na časový dluh. Šlapat skoro měsíc v kuse na kole a řešit jen základní věci, jako jsou strava a spánek, je sice fajn, ale celá ta legrace přinesla obrovské časové záseky v mnoha věcech, které stále hrnu před sebou. Letos tedy… chcete vědět víc?

Taková byla sezóna 2022

Rok 2022 přinesl řadu nej. Jel jsem svůj doposud nejdelší závod, najel jsem nejvíc kilometrů, fanoušci vybrali největší sumu v rámci dobročinné sbírky, hodil jsem ale také nejvíce držek v rámci jedné sezóny a zažil i největší křivdu nejen ve sportovním životě. Rodina, kamarádi, fanoušci a naše… chcete vědět víc?

Jestli mám v životě v něčem kliku, pak…

...to jsou ženy, které mi osud přihrál!   Nejprve skvělou mamku, základ všeho. Potom už jsem osudu trochu víc pomohl a životním parťákem se mi stala Šárka. Osudu jsme potom pomohli společně a narodily se nám milované dcery, nejvíc, co mohl náš společný život přinést. Vážím si toho, že mi "mé" ženy… chcete vědět víc?

18. ročník Turné pěti hospod

Letos už dospělý (18.) ročník podzimní vyjížďky po podkrkonošských luzích a hájích a především pak místních pohostinstvích přinesl mimořádně pestrou paletu zážitků. Základ byl položen v Hospůdce na Přibyslavi, kde jsme mohli využít bohaté snídaňové nabídky. Na konci první etapy byli účastníci… chcete vědět víc?