Pomozme Petrovi k lepšímu vozíku!

Rád bych projektem RACAS podpořil Petra Vyskočila, který bojuje s těžkým postižením, přesto zůstává pozitivním a velmi aktivním člověkem. Na své aktivity by potřeboval lepší vozík, který si ze svého rozpočtu nemá šanci pořídit. Pojďme mu pomoct na cestě za jeho dalšími sny! Pošlete prosím… chcete vědět víc?

RACAS (3540 km) startuje za necelý týden!

Prolog nově připravovaného nonstop ultracyklistického závodu RACAS - Race Around Czechia &  Slovakia odstartuje ve čtvrtek 13. srpna 2020 po 16. hod ze vsetínského Dolního náměstí. Trať okolo Česka a Slovenska vede co nejblíže podél hranic a její délka je 3540 km s převýšením 36 000 metrů.… chcete vědět víc?

Hrdina nové doby: Ostříknu tě a ještě budeš cvakat!

V dnešní době mi někteří řidiči připadaj, jako by žili v počítačový hře. Jen tak ze srandy ošplouchnout cyklistu ostřikovačema… Proč ne? Jednoduchý to je jako výstřel ve střílečce – zmáčkneš tlačítko a libuješ si, jak jsi toho nebožáka dostal. Mozek na chvíli vypne fakt, že jsi zamindrákovaná nula… chcete vědět víc?

Pět kol na Zlaťák

Většina mých dosavadních projektů se měřila počtem ujetých kiláků, nastoupených metrů, časem, pořadím v závodě a podobnými měřítky, které vlastně nejsou skoro vůbec důležitý. Chápu lidi žijící mimo sportovní prostředí, když je označí za zcela zbytečný. Pro mě přeci jen něco znamenají, stejně tak… chcete vědět víc?

Bike & Buggy Project

Poslední dubnová neděle roku 2020 stála za to - hlavně díky klukům z našeho UPRT týmu, kteří mi ke 40tinám věnovali poukaz na 10 kol v bugyně na trati v Dolním Bousově. Ráno jsem začal ostřejším tréninkem na MTB, pak jsem na silničce vyrazil na místo činu, kde jsem sešláp plynovej pedál a užil si… chcete vědět víc?

Koronavir úřaduje: TSE v roce 2021 a zase trénink doma nebo...?

První česká účast na nejdelším etapáku světa Red Bull Trans-Siberian Extreme posunuta o rok. Jarda  a Táda potvrdili, že do toho jdou. Vy, fanoušci, určitě taky! Stejně tak partneři / sponzoři ... Tak já teda taky! :-)  Takže červenec 2021 BRTSE! Původce je jasný - malá chlupatá kulička kronavir.… chcete vědět víc?

Legendy cyklistiky ve Staré Pace + ultrapako...

O prvním březnovém víkendu se při příležitosti životních jubileí cyklistických legend – bratrů Jaroslava (80) a Jiřího (70) Kvapilových, rodáků ze Staré Paky, uskutečnilo povedené slavnostní odpoledne. Celou akci zpunktoval můj kamarád Radim Karel a přední „Kvapilolog“ pan Ladislav Dvorský,… chcete vědět víc?

RAAM očima dětí ze ZŠ Husitská Nová Paka

Pohled na svět očima dětí je čistý, upřímný, prostý efektů, které dospělácký mozek (ať už chceme, nebo ne) generuje. Mohu tedy s jistotou prohlásit, že žáky 3.B ZŠ Husitské nejvíce zaujala drsná pouštní krajina Arizony s obrovskými kaktusy. Za výkresy, na jejichž druhé straně jsem si přečetl… chcete vědět víc?

Tak tohle byl biják!

Do třetice všeho dobrýho. Prvně bylo potřeba příběh vytvořit, což znamenalo po boku skvělých kluků a za podpory mnoha fanoušků přejet Ameriku od Pacifiku k Atlantiku (dokončit RAAM 2019). Nemohu opomenout ani producenty, rozuměj lidi a firmy, které nám k naplnění scénáře dali zelenou a poskytli… chcete vědět víc?

„Transsibiřská masakrárna“

Knihu o Race Across America jsem končil se slovy: „Moje rodina, kamarádi a fanoušci, ano i ty, kdo čteš tuhle knihu, jste mi darovali tolik skvělý energie, že by byla škoda vypustit ji někam do éteru. Uchovávám ji v srdci a doufám, že ji jednou budu zase moct pustit do noh při nějaký pořádný… chcete vědět víc?