Legendy cyklistiky ve Staré Pace + ultrapako...

O prvním březnovém víkendu se při příležitosti životních jubileí cyklistických legend – bratrů Jaroslava (80) a Jiřího (70) Kvapilových, rodáků ze Staré Paky, uskutečnilo povedené slavnostní odpoledne. Celou akci zpunktoval můj kamarád Radim Karel a přední „Kvapilolog“ pan Ladislav Dvorský,… chcete vědět víc?

RAAM očima dětí ze ZŠ Husitská Nová Paka

Pohled na svět očima dětí je čistý, upřímný, prostý efektů, které dospělácký mozek (ať už chceme, nebo ne) generuje. Mohu tedy s jistotou prohlásit, že žáky 3.B ZŠ Husitské nejvíce zaujala drsná pouštní krajina Arizony s obrovskými kaktusy. Za výkresy, na jejichž druhé straně jsem si přečetl… chcete vědět víc?

Tak tohle byl biják!

Do třetice všeho dobrýho. Prvně bylo potřeba příběh vytvořit, což znamenalo po boku skvělých kluků a za podpory mnoha fanoušků přejet Ameriku od Pacifiku k Atlantiku (dokončit RAAM 2019). Nemohu opomenout ani producenty, rozuměj lidi a firmy, které nám k naplnění scénáře dali zelenou a poskytli… chcete vědět víc?

„Transsibiřská masakrárna“

Knihu o Race Across America jsem končil se slovy: „Moje rodina, kamarádi a fanoušci, ano i ty, kdo čteš tuhle knihu, jste mi darovali tolik skvělý energie, že by byla škoda vypustit ji někam do éteru. Uchovávám ji v srdci a doufám, že ji jednou budu zase moct pustit do noh při nějaký pořádný… chcete vědět víc?

Red Bull Trans-Siberian Extreme - jdeme do toho!

Vše je na dobrý cestě, abychom otiskli první českou stopu na nejdelším etapovém závodě na světě. Důležité bylo projít nominačním sítem na základě zajetých výsledků. Hlásilo se přes padesát "pacientů" a z nich komise vybrala patnáct nejšvihlejších, kteří se 23. 6. 2020 budou moct postavit na start v… chcete vědět víc?

Těším se na vás - v kinech, restauracích, hospodách...

Vážení fanoušci, přišel konečně čas, kdy je potřeba přestat se ohlížet dozadu... ...mnozí z vás žádají informace o tom, co nás společně čeká. Těší mě, že se těšíte! Já taky! A co tam tedy vidím? ... docela dost akcí, na kterých se uvidíme - jejich přehled najdete zde:  Přednášky a autogramiády… chcete vědět víc?

Nevěřil jsem vlastním očím... Děkujeme, fanoušci!

Nevěřil jsem vlastním očím Vytrvalostní sportovní výkony spojené s nedostatkem spánku a velkou zátěží organismu bývají často spojené s různými přeludy a halucinacemi. Jsou to vskutku extrémní situace, které do jisté míry omezují sportovce a ovlivňují jeho sportovní výkon. Mnohem náročnější je pak s… chcete vědět víc?

"Závodník" a "doprovodný tým" očima Jíry Hledíka

RAAM 2019 - VOLUME 1: "Závodník"Dan Polman se stal historicky třetím Čechem, který překonal RAAM. 38. ročník měl na startu jediného Čecha a já jsem se tohoto spektakulárního vystoupení na pozvání Dandy v týmu UPRT účastnil. S jakým tajným přáním odjížděl Danda na letošní RAAM ví jen on sám.… chcete vědět víc?

Ohlédnutí za RAAM očima fotografa (Tády / Traga.cz)

[: dan] Výslovnost anglického slovíčka „hotovo“ je příznačná ke jménu nového ultracyklistického hrdiny Dana Polmana.Myslím, že s tím hrdinou jsem to nepřehnal a ani jsem nezapomněl na slovíčko „českého“, protože Dan rozvířil i mezinárodní vody a svým výkonem nováčka na trati i jeho finální show… chcete vědět víc?

Oceanside, jen pár hodin před startem

Sedíme v beach housu ve městečku Oceanside na západním pobřeží spojených států a já se po několika dnech odsouvání konečně musím zakousnout do velkého sousta, které mám před sebou. Tím velkým soustem mám na mysli psaní reportů pro Dana, šéfredaktora časopisu lidé&HORY, a psát mám o… chcete vědět víc?