Red Bull Trans-Siberian Extreme - jdeme do toho!

Vše je na dobrý cestě, abychom otiskli první českou stopu na nejdelším etapovém závodě na světě. Důležité bylo projít nominačním sítem na základě zajetých výsledků. Hlásilo se přes padesát "pacientů" a z nich komise vybrala patnáct nejšvihlejších, kteří se 23. 6. 2020 budou moct postavit na start v… chcete vědět víc?

Těším se na vás - v kinech, restauracích, hospodách...

Vážení fanoušci, přišel konečně čas, kdy je potřeba přestat se ohlížet dozadu... ...mnozí z vás žádají informace o tom, co nás společně čeká. Těší mě, že se těšíte! Já taky! A co tam tedy vidím? ... docela dost akcí, na kterých se uvidíme - jejich přehled najdete zde:  Přednášky a autogramiády… chcete vědět víc?

Nevěřil jsem vlastním očím... Děkujeme, fanoušci!

Nevěřil jsem vlastním očím Vytrvalostní sportovní výkony spojené s nedostatkem spánku a velkou zátěží organismu bývají často spojené s různými přeludy a halucinacemi. Jsou to vskutku extrémní situace, které do jisté míry omezují sportovce a ovlivňují jeho sportovní výkon. Mnohem náročnější je pak s… chcete vědět víc?

"Závodník" a "doprovodný tým" očima Jíry Hledíka

RAAM 2019 - VOLUME 1: "Závodník"Dan Polman se stal historicky třetím Čechem, který překonal RAAM. 38. ročník měl na startu jediného Čecha a já jsem se tohoto spektakulárního vystoupení na pozvání Dandy v týmu UPRT účastnil. S jakým tajným přáním odjížděl Danda na letošní RAAM ví jen on sám.… chcete vědět víc?

Ohlédnutí za RAAM očima fotografa (Tády / Traga.cz)

[: dan] Výslovnost anglického slovíčka „hotovo“ je příznačná ke jménu nového ultracyklistického hrdiny Dana Polmana.Myslím, že s tím hrdinou jsem to nepřehnal a ani jsem nezapomněl na slovíčko „českého“, protože Dan rozvířil i mezinárodní vody a svým výkonem nováčka na trati i jeho finální show… chcete vědět víc?

Oceanside, jen pár hodin před startem

Sedíme v beach housu ve městečku Oceanside na západním pobřeží spojených států a já se po několika dnech odsouvání konečně musím zakousnout do velkého sousta, které mám před sebou. Tím velkým soustem mám na mysli psaní reportů pro Dana, šéfredaktora časopisu lidé&HORY, a psát mám o… chcete vědět víc?

Aklimatizace v Borrego Springs

Máme za sebou aklimatizační trip a tréninové jízdy v Mohavské poušti, kam jsem vyrážel z naší oázy Borrego Springs. Překvapivě tam bylo vedro a taky hodně práce kolem věcí před RAAM - brácha s Jardou řešili mapy, připravovali doprovodná auta včetně osvětlení a ozvučení atd... No a já jsem měl v -52… chcete vědět víc?

Sen, který nám dali snít fanoušci

Jarda "Nóža" a Luky Jisl se pro nás stavují a po těžkém loučení s blízkými si to ve dvě ráno míříme směr Ruzyně. Takže sbohem Pako! Na Kumburském újezdě do tmy svítí výstražný trojúhelník, před kterým stál kamión. Do pravého úhlu k němu na vedleší silnici je další náklaďák. Sakra, nějaká bouračka,… chcete vědět víc?

Ultra Paka Racing Team

O tom, že mám skvělé fanoušky - ano i Tebe! - jsem psal v minulém příspěvku. Je potřeba taky zdůraznit, že mám skvělé lidi v týmu. Bez kvalitního mančaftu je člověk na ultramaratonech vyřízenej. A naše banda UPRT je NEJ. S kámošema v zádech se na RAAM těším. Bude to šílený a to se nám líbí.… chcete vědět víc?

Jste nejvíc!

Upřímně bych rád poděkoval všem, kdo jste nás podpořili – všem fanouškům, spřízněným duším, které ukrojily ze svého rozpočtu, abychom dostali šanci startovat na nejtěžším silničním ultramaratonu na světě – Race Across America. To množství firem, které se staly sponzory, desítky lidí, kteří přispěli… chcete vědět víc?