UPRT family v kině

Na začátku února tradičně pořádáme v Kině Nová Paka přednášky a premiérové projekce nového filmu. Letos nesl program titul „Ultrapakárny“. Čekal mě opět maraton – nikoliv za řidítky, ale za mikrofonem. Ve čtvrtek a v pátek dopoledne byl program určen pro školy, v pátek a v sobotu večer přišla na… chcete vědět víc?

RAAM 2019 - není kroku zpět - jedeme!

Tak konec otálení a slov typu "možná", "asi", "snad"... Máme zaplacenou část startovného a není kroku zpět. V roce 2019 se postavím na start nejtěžšího cyklistického závodu na světě - Race Across America. Dostat tu českou vlaječku do cíle bude pěkná dřina a věřím, že se to s intergalaktickou silou… chcete vědět víc?

Přednáška pro Gymnázium a SOŠPg Nová Paka s charitativním výtěžkem

Přednášky pro novopacký gympl mají pro mě osobně vždy zvláštní náboj. Určitě je to tím, že jsem do této školy chodil (!rád) a měla zásadní vliv nejen na moji vzdělanost, ale také formování mé pubertální a čerstvě adolescentní osobnosti. V žádné jiné škole před tím ani potom se v mém případě… chcete vědět víc?

31. 12. 2018 - uvítání posledního dne roku na Sněžce

Poslední den v roce s kamarády vyrážíme z Nové Paky vstříc svítání  na Sněžce. Je to taková protialkoholní prevence – ráno vstáváme před pátou, abychom měli spánkový deficit, podpořili ho námahou na nejvyšším kopci ČR a večer pak nedělali takový brajgl. Pokud si tedy takticky nezdřímneme odpoledne… chcete vědět víc?

Bike fitting Retül ve Ski Bike Centru Radotín

V případě posedu na kole se do celkového komfortu, výkonu a aerodynamiky jízdy na kole projevuje tolik proměnných, že není na škodu svěřit se odborníkovi, takzvanému fitterovi. K rozhodnutí nechat si zkontrolovat a případně seštelovat můj posed, jsem dospěl po rozhodnutí zúčastnit se nejtěžšího… chcete vědět víc?

UPRT je komplet!

V pátek 7. 12. 2018 jsme si na Ježkově statku definitivně plácli! Ultra Paka Racing Team (UPRT) je na RAAM ready ve složení 1 + 8 UPRŤáků neboli 1 pilot a našlapaný osmiválec... Dobře naladěný mančaft, jehož základem je skvělá kamarádská parta, bude kočírovat velezkušený Jíra Hledík "Jíra" (na… chcete vědět víc?

Je tu "Ultra Paka Racing Team, z. s."

Po kruté byrokratické přestřelce připomínající dlouhou tenisovou výměnu, kde místo sítě stojí Česká pošta, je konečně hra u konce. Krajský soud nekompromisně zasmečoval a na mém dvorci přistálo usnesení o zapsání Ultra Paka Racing Teamu mezi takzvané "zapsané spolky". Ukončil tak mé trápení amatéra… chcete vědět víc?

"Kód: RAA" - OMG báseň!

Kód „RAA“
zkratuje se smyčka šedých kabelů
než vrána zakráká
obavy pod koberec zametu.

S čistou hlavou hledím vstříc
jak komanč nové pětiletce
kilometry pokosíme, je nás víc
obavy naženeme do železné klece.

Dlouhá hranice rakouská jest
všechno bolí a přece
nesejme nás vichřice pěst
ani žaludeční šťávy v řece.

Když v noci síly prchají,
jako hvězda hlava padá tiše
s přáním velkým potají
suneme to pomalu a výše.

Vrcholky alpský
ta pila zubatá
tančí se s nima hezky
už tlučem na vrata.

Za nimi je konečná
vycuclá těla, otupělé mozky
snaha byla horečná
do života vracejí se trosky.

Race Across Germany + Zugspitze (Project „Schnell-ZUG-Spitze“)

Ultra-Project „Schnell-ZUG-Spitze“ TOP Ultra-Project meiner 2021 Saison wird die Kombination RACE ACROSS GERMANY (1100 km / 7500 m) mit der Besteigung der Zugspitze (2962 m). Gestartet wird direkt am Wasser in Flensburg  – durch die norddeutschen Tiefebene – über Deutschlands Mittelgebirge – dem… chcete vědět víc?

Statement on transfer to "solo not classified category" after completion of North Cape – Tarifa

I would like to inform you about a case from this season which shows howimportant are: 1/ proper rules of the race,2/ proper communication between the organizer and the racer. The organizer of the North Cape - Tarifa race (7400 km) Andy Buchs decided to create a "not classified" category for me… chcete vědět víc?