Předstartovní info North Cape Tarifa a sbírka pro Lilli, Jindru a SPB!

Předstartovní info North Cape Tarifa a sbírka pro Lilli, Jindru a SPB!

Mám dva dny do odletu, pomalu končí hektický čas, během kterého jsem si připadal jako na potítku u maturity. Hledal jsem správné odpovědi na otázky „Co si s sebou vzít?“ „Jaké z nachystaných věcí vyřadit?“ „Kde ušetřit váhu a místo?“ „Jak dobíjet veškerou elektroniku?“ „Jak to všechno poskládat na kolo?“ a mnoho dalších. Být v disciplíně „ultradlouhé závody bez podpory“ nováčkem je náročné už před startem. Jedno je jisté, budu se učit i během jízdy. Na 7400 kilometrech na to čas bude. 

Jak jsem v přípravě obstál, se dozvím záhy po startu o půlnoci z 19. na 20. června 2022 na Nord Kappu, daleko za polárním kruhem, kde panuje počasí jako u nás v prosinci nebo v lednu. Mnohem víc odpovědí budu mít po projetí patnácti evropských zemí (včetně ČR) v nejjižnějším městě Evropy, přístavu Tarifa na Gibraltaru. Pevně věřím, že tam dorazím a že se mi vyhnou nějaké větší trable. Bude to dost osamělá jízda, nicméně pomáhat mi bude vědomí, že na mě rodina, kamarádi, fanoušci a další podporovatelé myslí a že můj pohyb na mapě sledují. Podpořit mě zprávami tentokrát bude těžké, protože budu šetřit baterku mobilu a hlavně se budu muset věnovat řízení, při zastávkách zase je potřeba řešit vše potřebné, včetně jídla, dobíjení přístrojů, spánku… Práce bude pořád dost a času málo. Ovšem o „on-line“ potravu fanoušci nepřijdou, protože Gábina a Táda Kopčovi z Traga.cz si s dětmi naplánovali rodinnou dovču s karavanem po Evropě a na několika místech mě potkají, aby následně hodili informace na sítě.

SBÍRKA PRO LILLI, JINDRU A SPB

Abych nešlapal pouze vstříc cílové čáře v daleké Tarifě, rozhodl jsem se tradičně vyhlásit sbírku, kterou společně pomůžeme dosáhnout cílů dalších lidí, jejichž cesta životem není jednoduchá. Podpoříme malou Lilli bojující s Crouzonovým syndromem, tracheostomií a dalšími nemocemi vyžadujícími i nákladné operace nehrazené pojišťovnou. Jindříškovi s centrální koordinační poruchou zase pomůžeme na cestě za jeho snem, kterým je život bez vozíku. Čeká ho ještě mnoho nákladných rehabilitačních terapií. Rád bych podpořil i spolek Sportem proti bariérám ze Staré Paky, jehož záslužnou činnost v oblasti péče o hendikepované a staré lidi ocenily už desítky rodin v našem regionu. Parta těchto bezva lidí, kteří i přes svůj hendikep pomáhají ostatním, přišla letos o hlavního tahouna, když zemřel Honza Pelikán. Jeho nápady a vize však přetrvávají nadále. Podpořme Honzovy kamarády, kteří v nich budou pokračovat. 

LILLI

http://lillife.cz/

FB: https://www.facebook.com/lillife.cz

IG: https://www.instagram.com/lillifecz/

 

JINDŘÍŠEK

https://www.jindrichovavyzva.cz/

FB: https://www.facebook.com/jindrichovavyzva

 

SPORTEM PROTI BARIÉRÁM

https://www.spb-cr.cz/news.php

FB: https://www.facebook.com/domecek.cz

TRANSPARENTNÍ ÚČET SBÍRKY

Pro sbírku jsem zřídil transparentní účet 2102005215 / 2010, na který bude možné přispívat libovolnými částkami. Výtěžek následně rozdělím 30% pro Lilli, 30% pro Jindříška a 40% pro Sportem proti bariérám. Příspěvkem pomůžete lidem, kteří si to zaslouží, a každému mému šlápnutí dáte další rozměr, čímž dodáte sílu i mně.

LIVE TRACKING

Informace přímo z trasy budou dostupné na sociálních sítích a webu. Sledovat pohyb závodníků po trase bude možné on-line na odkazu www.northcape-tarifa.com/2022-tracking.

VÍCE O ZÁVODĚ NORTH CAPE - TARIFA

https://danielpolman.com/blog/northcape-tarifa-bike-race-2022-prvni-cech-na-startu-nejdelsiho-cyklistickeho-zavodu-v-evrope

ZPRAVODAJSTVÍ ZE ZÁVODU

...čekujte na mých soc. sítích IG: polman.daniel, FB: dandapolman, to nejdůležitější taky zde na webu. Hodit se budou určitě i zprávy organizátorů na oficiálním webu závodu: www.northcape-tarifa.com.

Věřím, že společně zase napíšeme další příběh s dobrým koncem. Držte palce a podpořte Lilli, Jindru a SPB. Děkuju!

Danda Polman

PÁR FOTEK Z BALENÍ:

Sbalené kolo včetně zásoby jídla a patí váží 20 kg, takže to bude solidní rubačka... :-)

MOC DĚKUJU VŠEM FANOUŠKŮM A TAKY SPONZORŮM, JEJICHŽ LOGA POJEDOU SE MNOU NA JEDNÉ Z BRAŠEN:

O PŮLNOCI 19. / 20. 6. 2022 HRÁBNEME DO STRUN! BUDE TO JÍZDA...

ZDE JEŠTĚ PRŮJEZD ČR...