Aklimatizace v Borrego Springs

Aklimatizace v Borrego Springs

Máme za sebou aklimatizační trip a tréninové jízdy v Mohavské poušti, kam jsem vyrážel z naší oázy Borrego Springs. Překvapivě tam bylo vedro a taky hodně práce kolem věcí před RAAM - brácha s Jardou řešili mapy, připravovali doprovodná auta včetně osvětlení a ozvučení atd... No a já jsem měl v -52 metrech pod mořem a +46 °C premiéru... A přežil jsem :-).

Jo a taky mě dohonila profesní deformace. Využil jsem situace a v Borrego Springs udělal rozhovor s největší ultracyklistickou hvězdou, která se letos pokusí o 6. vítězství na RAAM! Christoph Strasser je hrozně fajn típek. Své kariéře obětuje absolutně vše. Mimochodem dnes najíždí na kompletně tekutou stravu a Ameriku přejede jen na energii namíchanou dle odběrů krve přímo do flašky. Profík s profi týmem. A jeho rada mně (začátečníkovi): "Nepřepal začátek a hlídej si zadek." Přeju mu, aby zase vyhrál, protože nikdo jiný ve startovním poli si to nezaslouží víc. Takže někdy v budoucnu se v některém z časáků můžete těšit na zajímavý rozhovor ;-).

Tento text píšu už z Ocean Side, surfařského městečka omývaného vysokými vlnami Pacifiku. (Poslední foto výhled z naší terasy...)