UltraFOndo: do Dánska na mistrák a zpět

UltraFOndo: do Dánska na mistrák a zpět

Letošní hodně nadupanou sezónu zakončím projektem, během něhož propojím svět ultramaratonů a klasické závodní silniční cyklistiky. Na Mistrovství světa UCI Masters v Dánsku vyrazím z Nové Paky na kole a po závodě zase přijedu zpět.

Tato „ultrapakárna“ mě napadla, když se loni kluci na silničních závodech začali bavit o mistrovství světa masters v Dánsku. „Dá se tam dojet v pohodě autem, nemusíš nikam lítat,“ zaslechl jsem a uvědomil jsem si, že když už se tam dá zajet autem, půjde to určitě i na kole. Ale v cestě stál jeden problém. Tím byla nominace na MS, kterou je potřeba si vyjet umístěním v prvních 25 % startovního pole na jednom ze závodů světového poháru Granfondo.

A tak jsme si v březnu udělali s holkama pěknou dovču v Portugalsku, kde jsem si na Granfondo Coimbra Region nominaci vyjel. (report ZDE) V ten okamžik se moje hra posunula do dalšího levelu a já doufám, že ji dohraju do konce, který bude v podobě příjezdu do Nové Paky. Český reprezentační dres povezu v závodě s hromadným startem na 153 km, který startuje v neděli 1. září. Sice na rovinaté a větrné trase se šance na nějaký lepší výsledek blíží limitně nule, ale věřím, že po dlouhé štrece z ČR mi zbyde dost sil a ostudu taky neudělám. Do Dánska pojedu bez podpory, takže na kolo nahážu brašny, do nich dám vše potřebné a odjedu asi 1030 km na start v Aalborgu. Tam brašny sundám, zajedu závod a potom zase vyrazím s plnou polní domů. Plánuju i malou odbočku na nejvyšší vrchol Dánska, 171 m vysoký Møllehøj, což bude velká horolezecká výzva :-).

Stejně jako loni při Payer Ultra Projektu mě podpoří firma FollowMe, která mi zapůjčí tracker a zároveň zprostředkuje on-line přenos mého pohybu na mapě se zakreslenou trasou. Bude tedy možné mě kdykoliv potkat i přímo na cestě. Odkaz na sledování najdete pod článkem.

V neposlední řadě bych tímto sportovním výkonem rád podpořil i sbírku na dobrou věc, kterou jsem vyhlásil už na začátku sezóny. Každý, kdo přispěje, dá mému úsilí další rozměr a podpoří lidi, kteří si to opravdu zaslouží. Start UltraFOnda plánuji na úterý 27. 8. v 16 hodin odpoledne z Jírových sadů v Nové Pace, na stejném místě bych celou tu „ultrapakárnu“ rád i zakončil. Kdy to bude, ale nelze odhadnout…

 Díky moc za podporu lidí, kteří si zaslouží naši pomoc: ODKAZ NA SBÍRKU

 

Sleduj ultrapako na trase: LIVE TRACKING

Web MS Granfondo Aalborg: Granfondoaalborg.dk

 

Sledujte projekt „UltraFOndo“ na sociálních sítích:

instagram: polman.daniel

facebook: dandapolman