Red Bull Trans-Siberian Extreme - jdeme do toho!

Red Bull Trans-Siberian Extreme - jdeme do toho!

Vše je na dobrý cestě, abychom otiskli první českou stopu na nejdelším etapovém závodě na světě. Důležité bylo projít nominačním sítem na základě zajetých výsledků. Hlásilo se přes padesát "pacientů" a z nich komise vybrala patnáct nejšvihlejších, kteří se 23. 6. 2020 budou moct postavit na start v Moskvě. Red Bull Trans-Siberian Extreme měří 9100 kilometrů, překonává 77 000 výškových metrů, vede přes čtyři klimatické zóny a sedm časových pásem a několik velkých měst: Moskva, Nižnij Novgorod, Kazaň, Perm, Jekatěrinburg, Ťumeň, Omsk, Novosibirsk, Tomsk, Krasnojarsk, Irkutsk, Ulan-Ude, Čita, Svobodny, Blagoveshchensk, Khabarovsk a Vladivostok (u Japonského moře). Celá tahle šílenost, kterou trvá ujet autem víc než týden a letecký přesun představuje devítihodinový let, je rozdělená do patnácti etap (respektive patnácti po sobě jdoucích ultramaratonů): 350 km, 378 km, 693 km, 331 km, 313 km, 614 km, 611 km, 255 km, 584 km, 1056 km, 447 km, 660 km, 1363 km, 689 km a 757 km.

Myslím, že pro všechny kluky z našeho Ultra Paka Racing Teamu, kteří mají velký podíl na zdárných dokončeních extrémních závodů, stejně tak pro naše ultra-skvělý fanoušky a podporovatele je nominace na tento prestižní závod poctou. Po základní škole na Glocknermanovi, maturitě na Race Around Austria a promoci na Race Across America přišla šance prošlápnout pro českou ultracyklistiku novou pěšinku. Na prošlapávání stopy budeme tři. Organizátor v rámci (astronomického) startovného nabízí závodníkům i slušný servis, a tak si každý s sebou může vzít jen dva supportery.  Takže jede Jarda Šulc coby sportovní ředitel (práce s mapou, profily, taktika) a Táda Kopča jako hlavní komunikátor s fanoušky a sponzory + focení. Oba si ale taky slušně zařídí, poklepou mýma nohama atd... Arbeit na ruský frontě se najde vždycky :-).

Budu moc rád, když se po ní vydáme zase společně (UPRT + fanoušci) a pod českou vlajkou se dokážeme probojovat z Moskvy až do Vladivostoku. Cesta to bude těžká, ale věřme, že i krásná a společně si ji užijeme, jako tomu bylo v případě RAAMu!

Teď je potřeba prokousat se na start, což taky nebude procházka rozkvetlou loukou, ale s pomocí podporovatelů to, věřím, dopadne. A my tři Jarda&Táda&Danda pro to uděláme maximum! Jdu trénovat...