V péči Centra fyzioterapie KINISI

V péči Centra fyzioterapie KINISI

Jelikož můj ojetej diesel občas vykazuje známky opotřebení, na což má samozřejmě po několika letech amatérského „extrémnějšího“ sportovnání (! s minimální regenerací) nárok, rozhodl jsem se svěřit ho do „autorizovaného servisu“.

S radostí jsem zjistil, že v Horních Počernicích v Kinisi centrum fyzioterapie umí mému tělu poskytnout kompletní péči, kterou před Race Across America, nejtěžším silničním cyklistickým ultramaratonem na světě, potřebuje. Tým vystudovaných, stále se vzdělávajících fyzioterapeutů s praxí ze světa vrcholového sportu mi dával jasný signál o jistotě kvality poskytovaných služeb. Jako u všeho – i v tomto oboru platí, že je fyzioterapeut a „fyzioterapeut“. A tihle jsou bez uvozovek!

Při první návštěvě se mě ujal Mgr. Jozev Švec, který vystudoval fyzioterapii na vysokých školách v rodném Slovensku. Šest let pracoval na rehabilitační klinice v mém oblíbeném Rakousku a pět let pracoval s neurologickými a ortopedickými pacienty. Dva roky intenzivně spolupracoval se Slovenským střeleckým svazem, kterého byl předtím součástí. V terapii využívá celostní přístup, dynamickou neuromuskulární stabilizaci podle prof. Pavla Koláŕe, kineziotaping a manuální lymfodrenáž. Aktuálně je posluchačem Institutu tradiční čínské medicíny.

Mnoho let si od mého těla hodně beru a moc toho ode mne nedostává... Uznávám, to není férový byznys. Nadešel čas splácet dluhy. Takže cvičit! Nemá cenu okoukávat něco na youtube, jak je dnes moderní. Stejně pak člověk cvičí blbě a hlavně zařazuje cviky, které mu jsou ve finále k ničemu, ba dokonce mohou i uškodit. Pod dohledem Mgr. Jozefa Švece v Kinisi centrum fyzioterapie v Horních Počernicích mám jistotu profesionální péče a kontroly. Výsledky se již dostavily a to, co se po léta zkracovalo, se pomalu ale jistě vrací do normálu.

Lidské tělo je dost složité soukolí, a tak jeho vyladění potřebuje více postupů. V KINISI centru používají celou škálu osvědčených léčebných metod - a co víc, opravdu je do detailu umí provést. Mgr. Jozef Švec z nich pro mě namíchal skvělý koktejl (různé masáže, protahovací techniky, suchá jehla, baňkování...). Efekt na povrchu těla je někdy rozporuplný, nicméně důležité je, co se děje uvnitř. Věřte, že to jsou často věci, které já, naprostý laik, někdy považuju i za zázrak.

 Více také zde: http://www.kinisi.cz